Koninklijke Balletschool Antwerpen (12-18 jaar)

Droom je van een toekomst in de dans?

Iedere danscarrière begint met een droom. Kinderen en jongeren die hun droom willen realiseren en van dansen hun toekomst willen maken, starten daar best op tijd mee. Daarom bieden wij opleidingen aan die regulier basis- en secundair onderwijs combineren met danstrajecten voor kinderen en jongeren  van 8 tot en met 18 jaar. 

De Koninklijke Balletschool Antwerpen organiseert een opleiding secundair onderwijs gecombineerd met een volwaardig dansprogramma voor leerlingen van 12 tot en met 18 jaar. Leerlingen die geen vooropleiding op Prins Dries volgden, kunnen instromen via een auditie. Wanneer je ingeschreven bent op basisschool Prins Dries en daar ook de danslessen van de KBA volgt, moet je geen auditie doen. Wel moet je slagen voor je dansexamen bij Prins Dries op het einde van het zesde leerjaar. Onze leerlingen worden voorbereid op een (inter)nationale danscarrière. Leerlingen die de doelstellingen van de dans niet behalen, krijgen dan ook het advies om zich te heroriënteren. 

Voel je je na je zesde leerjaar secundair onderwijs aan de KBA nog niet klaar voor een professionele loopbaan? Het vervolmakingsjaar stoomt je verder klaar! Tijdens dit zevende jaar kan je je danscompetenties verder ontwikkelen. Meer info over dat vervolmakingsjaar ontdek je hier

KBA
Missie en visie
Ontdek hier de standpunten en doelstellingen die we nastreven.
Lees meer
Kalender
Ontdek hier onze activiteiten voor dit schooljaar.
Lees meer
Reglement
Lees hier ons schoolreglement.
Lees meer
Geschiedenis
Ontdek hier onze rijke geschiedenis.
Lees meer
Prijzen
Hier kan je al onze prijswinnaars vinden.
Lees meer
Alumni
Ontdek een aantal van onze alumni.
Lees meer